Berlin-tur 5. til 8. februar 2009
Reisebrev fra klubbens tur til Berlin’s årlige myntmesse 2009.

Vi i Stavanger og Rogaland Myntklubb bestemte oss for å markere klubben 35-års jubileum med å arranger en medlemstur til Berlin, og årets myntmesse der. Totalt meldte 7 medlemmer med følge seg på turen, og det var en forventningsfull gjeng som landet på  Schönefeld flyplassen i tidligere Øst-Berlin torsdag 5. Februar. På forhånd hadde vi bestilt buss som hentet oss på flyplassen, og fraktet oss til Park Inn Hotel på Alexanderplatz, midt I sentrum av Øst-Berlin. 

Etter å ha inntatt lunsj mens vi beundret utsikten fra TV-tårnet I Berlin, var det tid for å sjekke inn på hotellet samt foreta “nødvendige” innkjøp. Kvelden ble avsluttet med en bedre middag på en lokal mexicansk restaurant.Fredag startet vi friskt med en 2-timers  Trabant Safari på kryss og tvers I Øst-Berlin, noe som var en utfordring for de som ble utpekt som sjåfører. Ingen av oss hadde kjørt den Øst-Tyske Trabanten med hele 26 hestekrefter før, og vi var vel ikke helt forberedt på”rykket” når vi trykket gasspedalen i bunn.. På ett av bildene kan dere for øvrig se en av medlemmene prøve å  korrumpere seg igjennom en  “DDR Police Control” rett ved det berømte kontrollpunktet  Checkpoint Charlie.

Etter Trabi-Safarien, var det endelig på tide å sette kursen mot Estrel Convention Center hvor messen ble arrangert.  The Berlin Money Fare er den største myntmessen I Europa, og hevder også å være den største I verden.  Hvorvidt den er størst i verden kan vi ikke gå gode for, men at den er stor, det er helt sikkert! Æresgjest i 2009 var The Royal Canadian Mint, og sammen med ca. 30 andre nasjonale myntverk og rundt 160 handlere fra absolutt hele verden, hadde de forventede 12.000 besøkende haugevis med mynter og sedler å velge i.  Som bare tyskerne kan det, så var messen veldig romslig og godt organisert. Rundt de fleste bordene var det god plass, og vi slapp og stå i kø eller gå rundt som en flokk kyr for å få se på det vi ville. 

Det var lett både å se på myntene, prute litt, og så kjøpe det man eventuelt ville ha hvis prisen var akseptabel.  For samlere av “hele verden”, var det haugevis av mynter å velge blant.  Dyre, sjeldne mynter, men også verdiløse men likevel vanskelige mynter som ikke er lette å komme over. På ett av bildene ser dere klubbens ivrigste samler av ”hele verden” (han med gliset..), etter at han har tilbrakt over 3 timer ved det første! bordet etter inngangen…

For oss som kommer fra en relativt liten klubb, så var turen til Berlin og messen I seg selv ganske spennende, og vi koste oss stort, både på dag - og kveldstid.

Vi vil nok ikke dra tilbake I 2010 til messen som da skal være 29-31 januar, men vi skal tilbake engang….!