Referat fra myntauksjon nr. 389 og generalforsamling

Stavanger og Rogaland myntklubbs myntauksjon nummer 389 og generalforsamling ble avholdt i deres lokaler på Ganddal Bydelshus 14. februar 2012. Oppmøtet var på hele 18 medlemmer inkludert auksjonarius, på tross av at det var selveste Valentinesday. Minst et medlem hadde meldt avbud på grunn av dagen, mens de oppmøtte klart statuerte hvor deres hjerter lengter. Dørene åpnet klokka 18.00, og det var visning av myntene frem til generalforsamlingen ble avholdt. Årsregnskap, balanse og årsmelding ble gjennomgått i plenum uten kommentarer. Det ble avholdt valg for deler av styret. Nesten samtlige på valg ble valgt inn på ny, men nytt av året ble Gard Emsøy valgt inn som sekretær.

Auksjonen inneholdt mynter, sedler, medaljer og myntsett fra Norge og resten av verden. Flere utenlandske sølvmynter og medaljer gikk billig. Det samme gjorde norske minnemynter i sølv fra 1960 til 1980-tallet. Et spesielt objekt fra auksjonen var en original pengesekk fra Norges Bank med forsegling fra 1975 fra Bergens privatbank. Dessverre var forseglingen brutt og myntene var nok gjennomgått, og det var da derfor sannsynligvis liten mulighet for å gjøre funn. Allikevel ble pengesekken klubbet for hele 550 kroner pluss 10 prosent kjøpersalær. Totalt hadde klubbens auksjon en omsetning på 7902 kroner.

Etter auksjonen var det åpent for å hente og betale de objektene man hadde kjøpt. I tillegg var det rom for sosialt samvær, hvor flere av klubbens medlemmer ble ble sittende eller stående for å snakke med hverandre. Det ble vist fram mynter og andre interessante objekter, og medlemmer solgte mynter seg imellom. Stemningen var god og hyggelig.