Referat fra myntauksjon nr. 390

Stavanger og Rogaland myntklubbs myntauksjon nummer 390 og storauksjon over utenlandske mynter og sedler ble avholdt i våre lokaler på Ganddal Bydelshus 13. mars 2012. Det var 15 frammøtte medlemmer og en brevbyder til auksjonen.
 
Dørene ble åpnet for visning klokken 17:00, og i tillegg til selve auksjonen var det denne gang også utlevering av den nye minnemynten som er utgitt i forbindelse med at kongeparet fyller 75 år i år.  Selv om auksjonen denne gang var relativt stor, valgte vi å rope ut alle objektene.  Dette gikk veldig bra og selve auksjonen var avviklet i løpet av 2,5 timer.  Størst interesse var det nok for amerikanske gull- og sølvmynter, og det ble omsatt for over 40.000 i amerikanske mynter på auksjonen.  Av totalt 12 amerikanske gullmynter ble 7 solgt, og det var flere medlemmer som benyttet anledningen til å sikre seg en gullmynt eller to.
Etter auksjonen var det åpent for å hente og betale de objektene man hadde kjøpt. I tillegg var det rom for sosialt samvær, hvor flere av klubbens medlemmer ble ble sittende eller stående for å snakke med hverandre. Det ble vist fram mynter og andre interessante objekter, og medlemmer solgte mynter seg imellom. De nyoppussede lokalene i Ganddal Bydelshus dannet en flott ramme rundt møtet.

Omsetningen ble kr 50.599